Lodjursjakten är nu avlyst i hela Västerbottens län

VÄSTSERBOTTEN(JJ). Länsstyrelsen har avlyst lodjursjakten i Västerbottens län, södra inlandet, detta skedde efter att det åttonde lodjuret fälldes i går. Därmed är lodjursjakten nu avlyst i hela Västerbottens län.

Det var i Lycksele kommun som det åttonde lodjuret fälldes. 
Det här rapporterar Västerbottens Folkblad.
Tilldelningen i södra inlandet var fem lodjur, i norra inlandet två lodjur och i kustlandet ett lodjur.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser