Lodjursattack utanför Gnesta

Gnesta(JJ) I helgen dödades sex får vid en lodjursattack utanför Gnesta, dessutom skadades ytterligare två får. Angreppet inträffade under natten till söndag.

– Det som är typiskt för lodjur är ett bett rakt över strupen med väldig precision som nästan kväver djuret, säger Per Folkesson, på Länsstyrelsen Sörmland, till SVT Sörmland. Det fanns ett 60-tal får i hagen. Enligt Folkesson sker det lodjursattacker ungefär vartannat år i Sörmland.
Det här rapporterar SVT Sörmland.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Annonser