Lodjursattack i Skåne

För första gången har en lodjursattack dokumenterats i Skåne. Lodjuret dödade två hjortar i ett hägn utanför Hässleholm.

Lodjursattacken är det första fallet i modern tid enligt länsstyrelsen i Skåne. De dödade kalvarna påträffades den 6 februari. Kalvarna var bitna i halsen och betten samt tidigare observationer av lodjur på platsen styrker att det var ett lodjur som dödade hjortkalvarna. Några dagar senare hittades ytterligare två döda djur, men de var svårt angripna av rävar och korpar och där kunde man inte fastställa dödsorsaken. Hjorthägnet ägs av Peter Jönsson och han har cirka 250 hjortar i sitt hägn.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser