Lodjursangreppen på får fortsätter

Hyssna (JJ) Senast i går revs en tacka i det område strax norr om Borås där skyddsjakt på lodjur pågår. Det är det fjärde angreppet hittills.

Skyddsjakten har i detta område pågått aktivt sedan det senaste angreppet men utan resultat. Lodjuret har under natten varit tillbaka vid angreppsplatsen.

I området har sedan nyår fyra lodjursangrepp på får skett. Den 22 januari (1 död), den 6 februari (2 döda), den 14 februari (1 död) och nu senast natten till den 17 februari då en tacka revs i Töllsjö. Från det angreppet saknas det även en tacka

Lodjur får skyddsjagas utanför Borås

 

 

AKTUELLT

Hur stoppas aktivister som saboterar vargjakt?

Västmanland (JJ) Aktivister stör vargjakten i Kölstareviret i Västmanland. – Det är märkligt att polisen inte agerar, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen i Jaktjournalens webbradio. Men polisen meddelar att utredning pågår.

Evalds företag ruinerades av Naturvårdsverket – nu stämmer han staten

Evald Hellgren bedrev en blomstrande näringsverksamhet i Örträsk i Västerbotten när Naturvårdsverket felaktigt drog in tillståndet för hans populära vildsvinsfälla Sinkabirum. Två år senare fick han rätt i kammarrätten, som konstaterade att Naturvårdsverket överhuvudtaget ”inte haft fog för sitt beslut” – men då hade hans firma ruinerats. Evald vände sig till Justitiekanslern för att få ersättning för sina förluster men fick avslag med motiveringen att Naturvårdsverkets fel inte varit tillräckligt ”uppenbart”. Nu stämmer Evald Hellgren staten med hjälp av Centrum för rättvisa.

Kvinna attackerad av älg

Umeå (JJ) En kvinna i Umeå attackerades på lördagseftermiddagen av en älg. Polisen fick rycka ut och hämta kvinnan i skogen.

Annonser