Lodjursangreppen i Sjuhäradsbygden ökar

Sjuhärad (JJ) Personal på Länsstyrelsen i Västra Götalands län kan rapportera att lodjursangreppen på tamboskap i Sjuhäradsbygden ökat kraftigt den senaste tiden.

I år har elva lodjursangrepp skett på tamboskap i södra Sjuhäradsbygden. I fjol skedde fem angrepp, året dessförinnan endast två.

Vad som ligger bakom ökningen vet inte Anders Eriksson, rovdjursspårare och besiktningsman på länsstyrelsen men konstaterar att angreppen fördubblats.

– Om det beror på att lodjuren ökat eller om det är andra orsaker som ligger bakom, det är nog lite väl vågat att dra slutsatser kring. Vi får hoppas på en bra vinter så att vi kan spåra, säger han till Sveriges Radio Sjuhärad.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser