Lodjurangrepp i Oskarshamns kommun

Oskarshamn (JJ) Tre tacklamm dödades av lodjur någon gång mellan den 29 och 30 december söder om Bockara, Oskarshamns kommun.

Länsstyrelsens besiktningspersonal kan konstatera att angreppet är gjort av lodjur. De tre dödade tacklammen var del i en större fårbesättning.

Nu uppmanar Länsstyrelsen i Kalmar län allmänheten att lämna in tips om spår eller observationer, skriver myndigheten på sin hemsida

0 kommentarer

AKTUELLT

Aggressivt djur attackerade Marita

Bollnäs (JJ) Marita Berggren råkade ut för ett sällsynt aggressivt djur som gick till full attack natten mot fredagen. - Den högg sig fast i benet och tog om och tog om bettet, berättar Marita Berggren.

Vargdrabbad matte berättar om attacken

Vallentuna (JJ) Ann-Margret Neikter berättar nu i media hur det gick till när hennes cavalier king charles spaniel blev tagen av varg. – I ögonblicket jag vände mig om och tittade ner, bet den Lacey i nacken, berättar hon för Mitt i hela Stockholm.

Johans nya Blaser funkar inte

Västerås (JJ) Johan Rydberg har kostat på drygt 35 000 kronor för att få ett pålitigt vapen för björnjakt och eftersök. Men den nya studsaren, Blaser R8, funkar inte - den kastar inte ut tomhylsorna.

Annonser