Lodjur tog 10 hjortar

Ett lodjur har attackerat och dödat tio dovhjortar i ett hägn på gården Södra Kaserna, utanför Uddevalla. Ägarna till hägnet får ingen statlig ersättning och har nu ansökt om skyddsjakt.

Tio hjortar på tolv dagar har lodjuret dödat i det hägn som Lena Molander och hennes man Rune Andersson startade för 15 år sedan. Lodjuret har specialiserat sig på hjortarna och länsstyrelsens besiktningsman Jimmy Carlsson har konstaterat att det rör sig om lodjur.
Han är säker på att det är samma lodjur som dödat samtliga hjortar. Lodjuret har bara tagit någon tugga ur varje hjort och verkar döda för nöjes skull.
Lodjuren har stadigt ökat i Västra Götaland och nu bedöms det finnas minst 19 familjegrupper i Västra Götaland.

AKTUELLT

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Annonser