Lodjur tar mackor i Östansjö

Hälsingland(JJ) Ett oskyggt lodjur tar mackor i Östansjö, dessutom har en av katterna jagats. Länsstyrelsen har informerats om det närgånga lodjuret.

Familjen Åslund-Jansson såg lodjuret första gången i tisdags. Därefter har det dykt upp nästan varje dag.
– Det känns inte bra att den är här. Den har gett sig på en av våra katter och när Johanna låg ute och solade gick den fram och tog en av hennes smörgåsar. Så beter sig inte ett normalt lodjur. De är mycket skygga, säger Robert till Söderhamns-Kuriren/ helahalsingland.se.

Både Axel och katterna tycker det är obehagligt med det oskygga lodjuret. Länsstyrelsen har satt upp en åtelkamera vid platsen.
Dessutom har länsstyrelsen sänt ut en jägare som får fälla lodjuret.
Det här rapporterar Söderhamns-Kuriren/helahalsingland.se.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser