Lodjur tar mackor i Östansjö

Hälsingland(JJ) Ett oskyggt lodjur tar mackor i Östansjö, dessutom har en av katterna jagats. Länsstyrelsen har informerats om det närgånga lodjuret.

Familjen Åslund-Jansson såg lodjuret första gången i tisdags. Därefter har det dykt upp nästan varje dag.
– Det känns inte bra att den är här. Den har gett sig på en av våra katter och när Johanna låg ute och solade gick den fram och tog en av hennes smörgåsar. Så beter sig inte ett normalt lodjur. De är mycket skygga, säger Robert till Söderhamns-Kuriren/ helahalsingland.se.

Både Axel och katterna tycker det är obehagligt med det oskygga lodjuret. Länsstyrelsen har satt upp en åtelkamera vid platsen.
Dessutom har länsstyrelsen sänt ut en jägare som får fälla lodjuret.
Det här rapporterar Söderhamns-Kuriren/helahalsingland.se.

AKTUELLT

Tracker har fått svenska ägare

Åmotsfors (JJ) Finska hundpejlföretaget Tracker har fått svenska ägare och satsar nu hårt på att utveckla produkter och kundservice. Investmentbolaget Nalka har bildat koncernen Open Air Group som satsar på företag inom jaktsegmentet.

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Annonser