Lodjur skjutet i Norge

Susendal (JJ) Ett lodjur som märkts i Sverige 2004 har skjutits i Susendal i Norge. Fällningstillstånd hade tilldelats i området efter att ett stort antal renar rivits.

Lodjuret som sköts, en stor hanne som vägde 19 kilo hade märks 2004 i Sarek i samband med ett svenskt lodjursprojekt.
Hannen märktes som unge tillsammans med honan. En tid efter märkningen gick ungen tillsammans med honan, men sedan tystnade radiosändaren och all kontakt med djuret upphörde.
Från den plats där lodjuret märktes till Susendal i Norge där lodjuret sköts är det 23 mil fågelvägen. Lodjuret hade inga skador efter halsbandet som det burit sedan 2004.

AKTUELLT

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Film: Jaktjournalen testar smart vakuumpackare

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalens utrustningsredaktör Tommy Östlund har testat vakuumpackaren Foodsaver Flow och tycker det är en bra maskin för familjehushållet och för jägaren som styckar ett mindre djur åt gången.

Annonser