Lodjur misstänks ligga bakom döda lamm

Minst 13 lamm misstänks ha dödats av ett lodjur vid Axvall utanför Skara.

Tretton lamm har antingen försvunnit eller påträffats döda i hagen.
Så sent som i förra veckan blev två lamm rivna och enligt viltvårdare Gillis Persson är det med 80 procents säkerhet ett lodjur som attackerat och dödat lammen. Enligt Gillis Persson kan det bli aktuellt med skyddsjakt på det lodjur som uppehåller sig i trakterna kring Axvall, eftersom djuret kan ha specialiserat sig på just lamm.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser