Lodjur med skabb avlivat

Ljungskile (JJ) Ett lodjur som troligtvis drabbats av rävskabb har avlivats utanför Ljungskile under julhelgen.

Lodjuret upptäcktes när det sökte sig till bebyggelse och inte ens skyggade för hundar. Beslut fattades av polisen att avliva djuret. Lodjuret har skickats till SVA för analys.

9 kommentarer

 • hmm
  jahha rävar får lida till döden men de anses väl inte lika värdefulla

 • va?
  Vadå räven får lida, vi jagar räv hela tiden och tar skabbrävar i fälla mm.. sen kan man väl inte passa alla skogens djur från ve och elände..

 • hmmmm
  bättre att låta skabbdjuren leva, med lite tur smittar dom nån varg och då sköter ju naturen sig själv och alla rovdjurskramare blir nöjda och glada

 • Martina
  Visst har du rätt, omoget och knappast bevis för utövad intelligens.
  Men hur skall man värja sig mot lögner, lögner och åter lögner från vargkramarehåll? Jag förstår no ulvs frustration.
  NVV’s ”aktivister” har påstått:
  1. att det finns en särskild Skandinavisk vargart.
  2. att vargen är utrotningshotad.
  3. att vargen kan samexistera med blandade jordbruk utan konflikt.
  4. att naturen utan varg är ”ej frisk”
  5. att vargen har en vital toppredatörsroll att fylla i Sverige.
  6. att ”naturen” är endast frisk om människor inte är del av den.

  Dessa uppenbara lögner upprepas om och om igen och betonggetton’s befolkning matas med dessa lögner, filtrerade genom en lika lurad journalistkår som har svalt dessa lögner hull och hår. Visst skulle det vara mysigt om världen fungerade som en Disney film, men så är icke fallet.
  Människan är en oskiljbar del av naturen.
  Människan har sin plats som toppredator.

  Lev med det, för dessa fakta kan inte ändras genom något politiskt beslut eller flummig önsketänkande från disneyöverdoserade stadsbor.

 • filip och martina
  javisst omoget kan man tycka, men när man är drabbad av detta helvete som vargarna innebär så blir man ganska kallsinnig och hatisk och ett djur som fått delar avslitna mens det fortfarande lever lider nog mer än ett lo med skabb, men detta är ju enligt vargvänner bara naturens gång, och det är ju skabb också så varför ska man då ingripa i naturen när man ändå inte kan gå ut och jaga längre

 • No ulv…
  du har inte tänkt på vilket helvete ni jägare ställer till med för djuren i skogen och även tamdjur.

 • synd
  Spar den istället till avel, skabben kan ju spridas till andra

 • thomas
  naj men jag tänker ofta på vilket helvete som en del djur i skogen ställt till med för mej, du kommer att också att ändra uppfattning om varg när du blir drabbad av dom det lovar jag

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Annonser