Lodjur inventerades i Jönköpings län

Jönköping (JJ) I lördags inventerades lodjur av jägare från jaktvårdskretsar i Mullsjö, Habo, delar av Jönköping kommuns södra delar samt i Gislaveds jaktvårdskrets.
tack vare bra spårningsförhållanden genomfördes en lodjursinventering i lördags i Jönköpings län. Inventeringen var ett samarbete mellan länsstyrelsen och Svenska Jägareförbundet. Foto: Per Jonson

tack vare bra spårningsförhållanden genomfördes en lodjursinventering i lördags i Jönköpings län. Inventeringen var ett samarbete mellan länsstyrelsen och Svenska Jägareförbundet. Foto: Per Jonson

Inventeringen syftade främst till att ta reda på hur många föryngringar som skett i områdena. En hona med två ungar spårades i Gislavedskretsen.

Bortsett från den föryngringen hittades endast spår efter ensamma lodjur på ett par platser i de inventerade områdena. Länsstyrelsen och Jägareförbundet har tillsammans planerat och genomfört inventeringen.

Förutsättningen för att kunna genomföra inventeringen är att det finns lagom ett par dagar gammal spårsnö under en helg.

Förhoppningsvis kommer även Värnamo jaktvårdskrets kunna inventeras på samma vis senare under vintern, skriver Länsstyrelsen i Jönköpings län i ett pressmeddelande.

AKTUELLT

Benelli MR1 i Kammarrätten

Göteborg (JJ) I går genomfördes muntliga förhandlingar i Kammarrättens prövning av Toni Celans överklagan om avslaget på licensansökan för en Benelli MR1. Under förhandlingarna drog Polisen tillbaka flera av sina skäl för avslaget.

Befarade vargskador var bett efter björn

Hälsingland (JJ) Den stövare som blev svårt biten av rovdjur på tisdagsförmiddagen, söder om Alfta och Bollnäs, attackerades av björn, inte varg. – Det var svårt att bedöma, säger besiktningsman Bert Eriksson.

Alla hundar uttagna inför Småhunds-SM

Ydre (JJ) På måndag släpps Sveriges tolv bästa drivande hundar i skogarna utanför Ydre. Då avgörs nämligen 2017 års upplaga av Småhunds-SM. Jaktjournalen liverapporterar såklart.

Fällde guldbock på första jakten

Falköping (JJ) Det blev max utdelning för 15-årige Emil Nilsson när han gick ut på sin första uppsiktsjakt: Han fällde en guldbock. – Vi hade sett den under sommaren men trodde inte att den var så stor, säger pappa Peter som satt bredvid och filmade dramatiken.

Känner sig lurade på godsjakt

Skåne (JJ) Tio jägare köpte jakt på ett gods och betalade tillsammans 130 000 kronor. Det visade sig dock att den som sålde jakten inte ägde marken i området.

Annonser