Lodjur inventerades i Jönköpings län

Jönköping (JJ) I lördags inventerades lodjur av jägare från jaktvårdskretsar i Mullsjö, Habo, delar av Jönköping kommuns södra delar samt i Gislaveds jaktvårdskrets.
tack vare bra spårningsförhållanden genomfördes en lodjursinventering i lördags i Jönköpings län. Inventeringen var ett samarbete mellan länsstyrelsen och Svenska Jägareförbundet. Foto: Per Jonson

tack vare bra spårningsförhållanden genomfördes en lodjursinventering i lördags i Jönköpings län. Inventeringen var ett samarbete mellan länsstyrelsen och Svenska Jägareförbundet. Foto: Per Jonson

Inventeringen syftade främst till att ta reda på hur många föryngringar som skett i områdena. En hona med två ungar spårades i Gislavedskretsen.

Bortsett från den föryngringen hittades endast spår efter ensamma lodjur på ett par platser i de inventerade områdena. Länsstyrelsen och Jägareförbundet har tillsammans planerat och genomfört inventeringen.

Förutsättningen för att kunna genomföra inventeringen är att det finns lagom ett par dagar gammal spårsnö under en helg.

Förhoppningsvis kommer även Värnamo jaktvårdskrets kunna inventeras på samma vis senare under vintern, skriver Länsstyrelsen i Jönköpings län i ett pressmeddelande.

AKTUELLT

Olycka på Tullgarn

Tullgarn (JJ) En olycka inträffade i eftermiddag i samband med provkörning av en båt vid Swedish Game Fair, på Tullgarn, söder om Stockholm.

Ändrade magasinsregler för björnjägare

Tullgarn (JJ) Det ska bli tillåtet med femskottsmagasin i halvautomater vid björnjakt. Det meddelade landsbygdsminister Sven-Erik Bucht när han invigningstalade på Swedish Game Fair på fredagen.

Whiskymarinerad rådjurssadel

På frågan om vad som är det godaste viltköttet svarar de flesta rådjur. Jag håller med och min personliga favorit är en grillad rådjurssadel. 6 personer: 1 kg utskuren rådjurssadel Marinad: 1 dl fin rapsolja 2 skivade vitlöksklyftor ½ dl chilisås 2 msk mörk balsamvinäger 3 msk flytande honung ½ dl whisky Tillbehör: ½–1 kg

Björnjägarens Arci Odin – Inkallningsbar jaktmaskin

David Nilsson drog verkligen vinstlotten när han 2013 köpte sin första spets. Att det blev en gråhund var mest en slump. Nu fem år senare ångrar han inte sitt val. Svenska och finska jaktchampionen Björnjägarens Arci Odin har verkligen levererat.

Kan ett jakttillbehör ha med jaktetik att göra?

Det har länge förbryllat mig lite varför man så sällan ser en handkikare runt halsen på jägare i Sverige. Just handkikaren är ett sådant där tillbehör som faktiskt kan ha en jaktetisk funktion. Det finns siffror som pekar på att jägare i norden köper färre kikare än i Europa och övriga världen. I Norge har en del jägare kikare medan det verkar vara mycket ovanligt i Sverige och Finland.

Annonser