Lodjur hittat på väg

Ett lodjur har hittats på riksväg 50 i höjd med Kopparberg. Det kan vara ett jaktbrott kommenterar man vid Örebropolisen.

Dött lodjur hittat på riksväg 50
Polisen i Örebro har ingen klar misstanke om ett jaktbrott, men utesluter inte heller detta. Lodjuret kan också ha blivit påkört av en bil. Vilket också är ett brott eftersom ingen anmäln gjorts.
Lodjuret har nu skickats till Statens Veterinärmedicinska anstalt i Uppsala för obduktion och fastställande av dödsorsak.

AKTUELLT

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Annonser