Lodjur från Sverige har flyttats till Litauen

SOTENÄS(JJ). En lodjursfamilj från Nordens Ark har flyttats till Litauen. I Litauen finns det i dag bara 30-40 lodjur. Tanken är att de tre lodjuren från Sverige ska fungera som en avelsgrupp.

Lodjuren har flyttats till Telsiai som ligger i nordvästra delen av Litauen. Lodjurshonan är dräktig och ska nyligen ha fått en kull ungar.
Förhoppningen är nu att dessa lodjur ska bidra till att öka lodjurstammen i Litauen.
Det här rapporterar Bohusläningen.

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Steyr-Mannlicher Zephyr

Det är inte alltid som småviltstudsare känns som fullvuxna. Zephyr från Österrikiska Steyr-Mannlicher är ett undantag från denna regel. Småviltstudsaren känns som mycket vapen och är en stark utmanare i småviltstudsarklassen.

Annonser