Lodjur får jagas utanför Borås

Borås (JJ) Länsstyrelsen i Västra Götlands län har beslutat om skyddsjakt efter ett lodjur i del av Marks, Härryda, Bollebygds och Borås kommuner.

Nu får det fårdräpande lodjuret skyddsjagas.

Myndigheten anser att det är samma lodjur som vid upprepade tillfällen har angripit och dödat får i ett område norr om Hyssna och Kinna i Marks och Borås kommuner.

Jaktområdet omfattar det område där tolv angrepp skett sedan i somras.

Jakten får bedrivas med hund men spårningsarbetet måste påbörjas i direkt anslutning till en hage där lodjuret varit inne och hotat eller angripit får. Länsstyrelsen har utsett en jaktledare som tillsammans med en besiktningsman ska organisera jakten. Lodjuret får skyddsjagas mars månad ut.

 

AKTUELLT

Benelli MR1 i Kammarrätten

Göteborg (JJ) I går genomfördes muntliga förhandlingar i Kammarrättens prövning av Toni Celans överklagan om avslaget på licensansökan för en Benelli MR1. Under förhandlingarna drog Polisen tillbaka flera av sina skäl för avslaget.

Befarade vargskador var bett efter björn

Hälsingland (JJ) Den stövare som blev svårt biten av rovdjur på tisdagsförmiddagen, söder om Alfta och Bollnäs, attackerades av björn, inte varg. – Det var svårt att bedöma, säger besiktningsman Bert Eriksson.

Alla hundar uttagna inför Småhunds-SM

Ydre (JJ) På måndag släpps Sveriges tolv bästa drivande hundar i skogarna utanför Ydre. Då avgörs nämligen 2017 års upplaga av Småhunds-SM. Jaktjournalen liverapporterar såklart.

Fällde guldbock på första jakten

Falköping (JJ) Det blev max utdelning för 15-årige Emil Nilsson när han gick ut på sin första uppsiktsjakt: Han fällde en guldbock. – Vi hade sett den under sommaren men trodde inte att den var så stor, säger pappa Peter som satt bredvid och filmade dramatiken.

Känner sig lurade på godsjakt

Skåne (JJ) Tio jägare köpte jakt på ett gods och betalade tillsammans 130 000 kronor. Det visade sig dock att den som sålde jakten inte ägde marken i området.

Annonser