Lodjur dödade get

Söderhamn (JJ) Ett lodjur har dödat en get på ett småbruk utanför Söderhamn. Det är över en månad kvar till lodjursjakten i Trönö och en oro finns för att lodjuret ska komma tillbaka.

Ett lodjur har dödat en get på ett småbruk utanför Söderhamn. (Foto: iStock)

Ett lodjur har döldadNu tvingas getternas ägarinna ta till egna åtgärder för att hålla lodjur och andra rovdjur borta från gården och skydda de 71 getterna på småbruket.

Den första mars inleds jakten där fem lodjur får skjutas.

För att hindra att lodjuret återvänder har man skapat störningar med ljud och ljus kring getterna.

Man har en radio som går hela natten och en stark strålkastare, skriver Söderhamns-Kuriren.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vinn älgjakt i Ströms Vattudal

Drömmer du om att få uppleva älgjakt när den är som bäst. Tveka då inte att anmäla dig till Jaktjournalens Vinnarjakt i Ströms Vattudal i slutet av september. Vi lottar ut fem platser till våra prenumeranter.

Vill detaljreglera älgjakten

Skaraborg (JJ) - Älgförvaltningen måste bli mer detaljstyrd. Vi måste bort från det gamla tänket, att det är arealen som avgör hur många älgar som ska skjutas. Det säger tillförordnade ordföranden i älgförvaltningsområdet Skaraborg norra, Tomas Kvarnrud.

Grillspett på rådjurssadel

Endast det bästa är gott nog på jägarens grillspett. Marinera, grilla och servera med fräscha grönsaker. Passar utmärkt när årets bockjakt ska planeras med kompisarna. 4 personer: 500 g rådjurssadel Marinad: 1/2 dl soja 1/2 dl honung 1 msk chilisås 1/2 dl rödvin 1 krossad vitlöksklyfta 1 tsk viltkrydda Tomatsalsa: 2 stora tomater 1/2 msk

Ask – Skandinaviens bästa retriever

När man skall beskriva karriären för Labrador Retrievern Lӕrkereden’s Ask, får man nästan nypa sig i armen. Sju år efter debuten i elitklass är han såväl nykorad dansk som norsk retrievermästare för fjärde respektive tredje gången! Men historien om hunden rymmer både ljus och mörker. Jaktjournalen har träffat legenden Ask och ägaren Ove Simonsen under en fågeljakt i Danmark.

Annonser