Lodjur dödade får norr om Norrtälje

Hallstavik (JJ) Tre tackor dödades och tre skadades nyligen i vad som bedöms vara ett lodjursangrepp. Angreppet skedde i Hallstavik norr om Norrtälje.

– Vi bedömer att det är ett lodjur som har angripit fåren, säger Länsstyrelsens besiktningsman Arne Söderberg i ett pressmeddelande och fortsätter.

– De skadade djuren får nu veterinärbehandling och penicillin och vi sätter nu upp ljudskrämmor för att minska risken för fortsatta angrepp i området.

AKTUELLT

Hur stoppas aktivister som saboterar vargjakt?

Västmanland (JJ) Aktivister stör vargjakten i Kölstareviret i Västmanland. – Det är märkligt att polisen inte agerar, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen i Jaktjournalens webbradio. Men polisen meddelar att utredning pågår.

Evalds företag ruinerades av Naturvårdsverket – nu stämmer han staten

Evald Hellgren bedrev en blomstrande näringsverksamhet i Örträsk i Västerbotten när Naturvårdsverket felaktigt drog in tillståndet för hans populära vildsvinsfälla Sinkabirum. Två år senare fick han rätt i kammarrätten, som konstaterade att Naturvårdsverket överhuvudtaget ”inte haft fog för sitt beslut” – men då hade hans firma ruinerats. Evald vände sig till Justitiekanslern för att få ersättning för sina förluster men fick avslag med motiveringen att Naturvårdsverkets fel inte varit tillräckligt ”uppenbart”. Nu stämmer Evald Hellgren staten med hjälp av Centrum för rättvisa.

Annonser