Lodjur dödade dovhjort

Ahla (JJ) Under några dagar har två dovhjortar blivit lodjursmat i ett hägn i Ahla Ägarna har sökt tillstånd till skyddsjakt för att få skjuta lodjuret.

Enligt Länsstyrelsens rovdjursspårare, Tommy Berglund är det ingen tvekan om att en dovkalv dödats av ett lodju.
Bytet har dräpts med ett kraftigt halsbett och sedan har lodjuret tagit sig ett skrovmål från bogen. Tidigare har man hittat en mufflonbagge och nu tyder det mesta på att även den fallit offer för lodjur. berättar Vivianne Albjär, Ahlahägnet.

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Steyr-Mannlicher Zephyr

Det är inte alltid som småviltstudsare känns som fullvuxna. Zephyr från Österrikiska Steyr-Mannlicher är ett undantag från denna regel. Småviltstudsaren känns som mycket vapen och är en stark utmanare i småviltstudsarklassen.

Annonser