Lodjur attackerade kaninbur

SKUTSKÄR(JJ). I söndags attackerade ett lodjur en kaninbur i Ytterboda utanför Skutskär. – När jag gick ut, masade han sig sakta iväg. Det var bara sju meter mellan oss, berättar Thomas Andersson för Arbetarbladet.

Thomas  skulle ta upp sin son när han upptäckte att katten verkade rädd. Katten tittade mot kaninburen och när Thomas kollade ut såg han lodjuret.

Men samma dag fick familjen återigen besök av det oskygga lodjuret. Och Thomas vill inte gärna släppa ut barnen själva just nu och han är också orolig för familjens katter. 
Det här rapporterar Arbetarbladet.

0 kommentarer

AKTUELLT

Uppdaterad: Rialavarg påskjuten

Riala (JJ) Vid lunchtid idag avlossades skott mot den varg som det bedrivs skyddsjakt på i Rialaområdet norr om Stockholm. Eftersök har genomförts och vargen träffades inte.

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser