Lockjaktsupprop gav 21 rävar

Huskvarna (JJ) Rävlocket 2016, ett initiativ av Nätarnas Skytteförening resulterade i lördags i 21 inlockade rävar och 15 000 kronor i insamlade pengar till Cancerfonden.

Rävlocksjägarna runt Huskvarna visade prov på effektivitet i lördags. Foto: Privat

I fyra år har Nätarnas Skytteförening arrangerat viltvårdsinsatsen Rävlocket. Föreningsmedlemmar och jägare i trakten kring Huskvarna lockar räv under en dag och samtidigt samlar föreningen in pengar till välgörande ändamål.

– Intresset har ökat för varje år och i år var 50 lag med och lockade vilket motsvarar omkring ett hundratal jägare, säger Andreas Dahl, sekreterare i föreningen.

Av de deltagande lagen var det tre som lyckades locka in och fälla tre rävar vardera. I samband med samlingen på skyttebanan efter avslutad jakt bjöds det på varmkorv och så var det lotteri med skänkta priser från företag i trakten.

 

 

AKTUELLT

Befarade vargskador var bett efter björn

Hälsingland (JJ) Den stövare som blev svårt biten av rovdjur på tisdagsförmiddagen, söder om Alfta och Bollnäs, attackerades av björn, inte varg. – Det var svårt att bedöma, säger besiktningsman Bert Eriksson.

Alla hundar uttagna inför Småhunds-SM

Ydre (JJ) På måndag släpps Sveriges tolv bästa drivande hundar i skogarna utanför Ydre. Då avgörs nämligen 2017 års upplaga av Småhunds-SM. Jaktjournalen liverapporterar såklart.

Fällde guldbock på första jakten

Falköping (JJ) Det blev max utdelning för 15-årige Emil Nilsson när han gick ut på sin första uppsiktsjakt: Han fällde en guldbock. – Vi hade sett den under sommaren men trodde inte att den var så stor, säger pappa Peter som satt bredvid och filmade dramatiken.

Känner sig lurade på godsjakt

Skåne (JJ) Tio jägare köpte jakt på ett gods och betalade tillsammans 130 000 kronor. Det visade sig dock att den som sålde jakten inte ägde marken i området.

Överviktiga jakthundar

Övervikten har ökat markant bland svenskarna de senaste åren. Och det verkar som om den trenden även gäller våra jakthundar.

Jägarna tvingas ta smällen

De senaste veckorna har det debatterats flitigt runt vildsvinsstammen och de skadeproblem som uppstått inom vissa områden. Man pratar om skador för mångmiljonbelopp som drabbar lantbruk, villaägare och trafik i första hand.

Annonser