Lockjaktsupprop gav 21 rävar

Huskvarna (JJ) Rävlocket 2016, ett initiativ av Nätarnas Skytteförening resulterade i lördags i 21 inlockade rävar och 15 000 kronor i insamlade pengar till Cancerfonden.

Rävlocksjägarna runt Huskvarna visade prov på effektivitet i lördags. Foto: Privat

I fyra år har Nätarnas Skytteförening arrangerat viltvårdsinsatsen Rävlocket. Föreningsmedlemmar och jägare i trakten kring Huskvarna lockar räv under en dag och samtidigt samlar föreningen in pengar till välgörande ändamål.

– Intresset har ökat för varje år och i år var 50 lag med och lockade vilket motsvarar omkring ett hundratal jägare, säger Andreas Dahl, sekreterare i föreningen.

Av de deltagande lagen var det tre som lyckades locka in och fälla tre rävar vardera. I samband med samlingen på skyttebanan efter avslutad jakt bjöds det på varmkorv och så var det lotteri med skänkta priser från företag i trakten.

 

 

AKTUELLT

Olycka på Tullgarn

Tullgarn (JJ) En olycka inträffade i eftermiddag i samband med provkörning av en båt vid Swedish Game Fair, på Tullgarn, söder om Stockholm.

Ändrade magasinsregler för björnjägare

Tullgarn (JJ) Det ska bli tillåtet med femskottsmagasin i halvautomater vid björnjakt. Det meddelade landsbygdsminister Sven-Erik Bucht när han invigningstalade på Swedish Game Fair på fredagen.

Whiskymarinerad rådjurssadel

På frågan om vad som är det godaste viltköttet svarar de flesta rådjur. Jag håller med och min personliga favorit är en grillad rådjurssadel. 6 personer: 1 kg utskuren rådjurssadel Marinad: 1 dl fin rapsolja 2 skivade vitlöksklyftor ½ dl chilisås 2 msk mörk balsamvinäger 3 msk flytande honung ½ dl whisky Tillbehör: ½–1 kg

Björnjägarens Arci Odin – Inkallningsbar jaktmaskin

David Nilsson drog verkligen vinstlotten när han 2013 köpte sin första spets. Att det blev en gråhund var mest en slump. Nu fem år senare ångrar han inte sitt val. Svenska och finska jaktchampionen Björnjägarens Arci Odin har verkligen levererat.

Kan ett jakttillbehör ha med jaktetik att göra?

Det har länge förbryllat mig lite varför man så sällan ser en handkikare runt halsen på jägare i Sverige. Just handkikaren är ett sådant där tillbehör som faktiskt kan ha en jaktetisk funktion. Det finns siffror som pekar på att jägare i norden köper färre kikare än i Europa och övriga världen. I Norge har en del jägare kikare medan det verkar vara mycket ovanligt i Sverige och Finland.

Annonser