Ljuddämpare tillåts

Stockholm (JJ) Från och med den första oktober blir det för första gången möjligt för landets jägare att nyttja ljuddämpare på vapen för att förebygga hörselskador under jakt.

  Tidigare har jägare som velat skydda sin hörsel inte kunnat göra detta eftersom det krävts en rejäl hörselnedsättning för att få licens på en ljuddämpare till jaktvapnet.
Rikspolisstyrelsen håller för tillfället på att ta fram de nya föreskrifterna. Ljuddämparna kommer även i framtiden att vara licenspliktiga, men de som nu söker licens kan räkna med ett positivt besked. De nya reglerna för ljuddämpare på vapen kommer att gälla från den första oktober.

AKTUELLT

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Annonser