Ljuddämpare tillåts

Stockholm (JJ) Från och med den första oktober blir det för första gången möjligt för landets jägare att nyttja ljuddämpare på vapen för att förebygga hörselskador under jakt.

  Tidigare har jägare som velat skydda sin hörsel inte kunnat göra detta eftersom det krävts en rejäl hörselnedsättning för att få licens på en ljuddämpare till jaktvapnet.
Rikspolisstyrelsen håller för tillfället på att ta fram de nya föreskrifterna. Ljuddämparna kommer även i framtiden att vara licenspliktiga, men de som nu söker licens kan räkna med ett positivt besked. De nya reglerna för ljuddämpare på vapen kommer att gälla från den första oktober.

AKTUELLT

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

OK till lodjursjakt i vinter

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket ger klartecken till länsstyrelserna att besluta om licensjakt på lodjur. Vinterns inventeringar ska ha visat att lodjursstammen är nästan exakt lika stor i år som förra året.

Annonser