Livsfarligt att gå in i brandhärjad skog

Ramnäs(JJ) Det är förenat med livsfara att gå in i den brandhärjade skogen kring Ramnäs. Älgjägarna varnas av Jägareförbundet för att bege sig in i området.

Detär alltså förenat med stor fara att bege sig in där, bland annat på grund av att rötter bränts av till träd som fortfarande står upp och därmed kan falla. Dessutom finns det dolda glödbäddar i marken.

Förbundet har utbildat älgjägar om farorna i området.
– Det är jättefarligt att gå in i området, träden kan tippa när som helst, säger Lars Björk, jaktvårdskonsulent på Jägarförbundet, till VLT.

De utbildade jägarna får ett intyg som ger dem rätt att gå in i området, men detta är bara tänkt att göras om det är nödvändigt vid eftersök och för att ta reda på skadat vilt.
Det här rapporterar VLT.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser