Livsfarligt att gå in i brandhärjad skog

Ramnäs(JJ) Det är förenat med livsfara att gå in i den brandhärjade skogen kring Ramnäs. Älgjägarna varnas av Jägareförbundet för att bege sig in i området.

Detär alltså förenat med stor fara att bege sig in där, bland annat på grund av att rötter bränts av till träd som fortfarande står upp och därmed kan falla. Dessutom finns det dolda glödbäddar i marken.

Förbundet har utbildat älgjägar om farorna i området.
– Det är jättefarligt att gå in i området, träden kan tippa när som helst, säger Lars Björk, jaktvårdskonsulent på Jägarförbundet, till VLT.

De utbildade jägarna får ett intyg som ger dem rätt att gå in i området, men detta är bara tänkt att göras om det är nödvändigt vid eftersök och för att ta reda på skadat vilt.
Det här rapporterar VLT.

AKTUELLT

Tracker har fått svenska ägare

Åmotsfors (JJ) Finska hundpejlföretaget Tracker har fått svenska ägare och satsar nu hårt på att utveckla produkter och kundservice. Investmentbolaget Nalka har bildat koncernen Open Air Group som satsar på företag inom jaktsegmentet.

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Annonser