Livräddande jägare utbildas i Malung

MALUNG (JJ) Malungs Jaktvårdskrets vill att jägarna i Malung ska utbildas i hjärt- och lungräddning. Detta efter att flera tillbud och dödsfall skett vid älgjakten de senaste åren, rapporterar Dala-Demokraten.

– Jag fick en förfrågan om jag kunde ställa upp som lärare och efter att ha kommit överens om ett upplägg tackade jag ja, säger kursledaren Svein Aune till Dala-Demokraten.

I år kommer tio jägare i varje jaktlag att erbjudas en grundläggande utbildning. Det betyder ca 200 livräddande jägare i Malung under årets älgjakt.

– Vi tycker det här är jättebra. Vi ser bara positivt på att få den här utbildningen. Det var inga problem att få ihop tio jägare, säger Ålidbergets jaktledare Håkan Magnil.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser