Lingbo jaktlags första björn

Lingbo (JJ) Kanske en av björnjaktens första skjutna björnar föll i Lingbo, utanför Ockelbo i Gävleborgs län. Björnen var dessutom både skyttens och jaktlagets första.

Kanske årets första björnskytt, Patrik Hägglund, med en hona på 157 kilo. Foto: Morgan Berg
Årets björnjakt hade knappt startat innan ett skott ekade från passkytten Patrik Hägglunds pass. Klockan var bara 05.20 när han fällde en hona på 157 kilo.Patrik hade smugit ut tidigt och honan gick rätt i passet som låg i närheten av en havreåker.

Björnen är både den första som fällts i jaktlaget och Patrik Hägglunds första björn.

När Jaktjournalen får tag i jaktlaget är jakten i full gång igen. Jakthundarna är i kontakt med djur på flera håll på marken. Men just nu vet jägarna inte om det rör sig om björn eller älg.

AKTUELLT

Nu drar Stövar-SM för rävhundar igång

Skövde (JJ) Hela helgen vankas stövarfest utanför Skövde. Det är nämligen dags för Stövar-SM för rävhundar 2018. Har du inte chans att bevittna mästerskapet på plats gör vi allt för att du ska få med dig tävlingen ändå.

Debatt: Vi behöver skjuta fler vargar i Sverige

Svenska Rovdjursföreningens styrelseledamot Björn Ljunggren har i en debattartikel i en lång rad svenska dagstidningar efterlyst fler vargar i Sverige. Här svarar jägaren Anders Lindell på Ljunggrens artikel och föreslår istället utökad vargjakt.

Annonser