Linda räddade sin jämthund ur isvak

Umeå (JJ) När Linda Marklunds jämthundstik, Smulan gick ned i en isvak var goda råd dyra. Linda fäste ett rep runt midjan och ålade ut på isen och lyckades rätta sin tik. Händelsen inträffade under en älgjakt tillsammans med jaktkamraterna i Lövlidens jaktlag.

Med på jakten var Gransjöbergets Smulan, en tioårig tik .Linda driver Gransjöbergets Kennel och föder upp jämthundar. Hon har haft ett antal hundar genom åren, men just den här tiken ligger henne extra varmt om hjärtat.

De hade jagat en stund när Smulan hittade älg. Skallet slutade ner mot älven och när Linda tog sig till platsen och såg hon Smulan stå mitt ute på isen och skälla. I en vak framför hunden låg älgen.

Sedan fick Linda se hur tiken låg i vaken och simmade. Jägarna beslöt sig för att avliva älgen, för att skona den från lidande men också i förhoppningen att hunden skulle ta sig upp på den döda älgkroppen.

Istället för att kliva upp simmade Smulan runt älgen.

Fastbunden och med hjälp av tre jägare kröp Linda först i ledet mot vaken. Hon kom tillräckligt nära för att kunna sträcka ut armen och få fast på hunden.

Med gemensamma krafter drog sedan jaktkamraterna Linda och Smulan i säkerhet, rapporterar Västerbottens Folkblad.

AKTUELLT

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Annonser