Linda räddade sin jämthund ur isvak

Umeå (JJ) När Linda Marklunds jämthundstik, Smulan gick ned i en isvak var goda råd dyra. Linda fäste ett rep runt midjan och ålade ut på isen och lyckades rätta sin tik. Händelsen inträffade under en älgjakt tillsammans med jaktkamraterna i Lövlidens jaktlag.

Med på jakten var Gransjöbergets Smulan, en tioårig tik .Linda driver Gransjöbergets Kennel och föder upp jämthundar. Hon har haft ett antal hundar genom åren, men just den här tiken ligger henne extra varmt om hjärtat.

De hade jagat en stund när Smulan hittade älg. Skallet slutade ner mot älven och när Linda tog sig till platsen och såg hon Smulan stå mitt ute på isen och skälla. I en vak framför hunden låg älgen.

Sedan fick Linda se hur tiken låg i vaken och simmade. Jägarna beslöt sig för att avliva älgen, för att skona den från lidande men också i förhoppningen att hunden skulle ta sig upp på den döda älgkroppen.

Istället för att kliva upp simmade Smulan runt älgen.

Fastbunden och med hjälp av tre jägare kröp Linda först i ledet mot vaken. Hon kom tillräckligt nära för att kunna sträcka ut armen och få fast på hunden.

Med gemensamma krafter drog sedan jaktkamraterna Linda och Smulan i säkerhet, rapporterar Västerbottens Folkblad.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vinn älgjakt i Ströms Vattudal

Drömmer du om att få uppleva älgjakt när den är som bäst. Tveka då inte att anmäla dig till Jaktjournalens Vinnarjakt i Ströms Vattudal i slutet av september. Vi lottar ut fem platser till våra prenumeranter.

Dom om nougatåtel står fast

Ljusdal (JJ) Björnjägaren som dömdes i tingsrätten för att lockat björn från grannmarken och dessutom använt åtelkameror överklagade men hovrätten fastslår tingsrättens dom

Klagomål mot säljakt

Skurup (JJ) Föreningen Jaktkritikerna har skriftligen hört av sig till Skurups ledande politiker och tjänstemän för att vädja om ett förbud mot säljakt i kommunen.

GPS-märkt ren bar på CWD-smitta

Norge (JJ) Norska myndigheter avlivade förra veckan ytterligare en ren som bar på CWD-smitta. Renen försågs tidigare i år med GPS-sändare och då togs också prover på den som nu analyserats.

1 550 kaniner skjutna i Kalmar tätort

Kalmar (JJ) Kalmar kommun har gjort en stor satsning på att få ner antalet kaniner. I fjol sköts 1 550 kaniner ihjäl inom tätbebyggt område. Avskjutningen har gett resultat, men kaninjakten är långt ifrån över. Även under år 2015 jagade man och lyckades skjuta 1 324 kaniner.

Annonser