Lillhärdalsfallet till Hovrätten i höst

Sveg (JJ) Någon i skiftet september-oktober kommer Svea Hovrätt att ta upp det uppmärksammande Lillhärdalsfallet, där fem män från Dalarna och Härjedalen misstänks ha tjuvjagat varg i Tandsjöreviret. Mora Tingsrätten frikände alla fem männen i slutet av november.

Trots att Mora Tingsrätt ogillade åtalet mot samtliga misstänkta har två av dem ännu inte återfått sina vapen. Anders Dunder är en av dem och säger till Tidningen Härjedalen att han missat älgjakten flera år i rad på grund av detta.

– Jag har gått med hund men inte kunnat jaga. Jag gissar att det här blir fjärde hösten som jag missar älgjakten.

Någon ny bevisning finns i dagsläget inte, uppger åklagaren till Tidningen Härjedalen.

 

AKTUELLT

Olycka på Tullgarn

Tullgarn (JJ) En olycka inträffade i eftermiddag i samband med provkörning av en båt vid Swedish Game Fair, på Tullgarn, söder om Stockholm.

Ändrade magasinsregler för björnjägare

Tullgarn (JJ) Det ska bli tillåtet med femskottsmagasin i halvautomater vid björnjakt. Det meddelade landsbygdsminister Sven-Erik Bucht när han invigningstalade på Swedish Game Fair på fredagen.

Whiskymarinerad rådjurssadel

På frågan om vad som är det godaste viltköttet svarar de flesta rådjur. Jag håller med och min personliga favorit är en grillad rådjurssadel. 6 personer: 1 kg utskuren rådjurssadel Marinad: 1 dl fin rapsolja 2 skivade vitlöksklyftor ½ dl chilisås 2 msk mörk balsamvinäger 3 msk flytande honung ½ dl whisky Tillbehör: ½–1 kg

Björnjägarens Arci Odin – Inkallningsbar jaktmaskin

David Nilsson drog verkligen vinstlotten när han 2013 köpte sin första spets. Att det blev en gråhund var mest en slump. Nu fem år senare ångrar han inte sitt val. Svenska och finska jaktchampionen Björnjägarens Arci Odin har verkligen levererat.

Kan ett jakttillbehör ha med jaktetik att göra?

Det har länge förbryllat mig lite varför man så sällan ser en handkikare runt halsen på jägare i Sverige. Just handkikaren är ett sådant där tillbehör som faktiskt kan ha en jaktetisk funktion. Det finns siffror som pekar på att jägare i norden köper färre kikare än i Europa och övriga världen. I Norge har en del jägare kikare medan det verkar vara mycket ovanligt i Sverige och Finland.

Annonser