Lillhärdalsfallet till Hovrätten i höst

Sveg (JJ) Någon i skiftet september-oktober kommer Svea Hovrätt att ta upp det uppmärksammande Lillhärdalsfallet, där fem män från Dalarna och Härjedalen misstänks ha tjuvjagat varg i Tandsjöreviret. Mora Tingsrätten frikände alla fem männen i slutet av november.

Trots att Mora Tingsrätt ogillade åtalet mot samtliga misstänkta har två av dem ännu inte återfått sina vapen. Anders Dunder är en av dem och säger till Tidningen Härjedalen att han missat älgjakten flera år i rad på grund av detta.

– Jag har gått med hund men inte kunnat jaga. Jag gissar att det här blir fjärde hösten som jag missar älgjakten.

Någon ny bevisning finns i dagsläget inte, uppger åklagaren till Tidningen Härjedalen.

 

AKTUELLT

Skyddsjakten i Rackstad: ”Vi hoppas få bort hanen”

Värmland (JJ) Länsstyrelsen har beslutat om skyddsjakt på en andra varg i Rackstadreviret. Sex jakthundar har dödats eller skadats av vargarna och så sent som på lördagen inträffade en ny attack. – Vi hoppas få bort hanen i flocken, säger Bertil Forsberg, jaktledare och talesperson för jägarna i området.

Nyupptäckt invandrad varg i Norrbotten

Arvidsjaur (JJ) Tack vare spårsnö har länsstyrelsens personal kunnat spåra en varg öster om Arvidsjaur. Enligt DNA-analys härstammar vargen från den finsk-ryska populationen.

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Annonser