Lillehärdalsrättegången avslutas i dag

Mora (JJ) Rättegången mot de fem män som är misstänkta för grovt jaktbrott mot varg är inne i slutskede och avslutas idag efter slutpläderingar.

Enligt Åklagare Åse Schoultz finns det bevis för att de fem männen var ute på vargjakt i Tandsjöreviret vid Ulvsjön på gränsen mellan Dalarna och Härjedalen. Hon yrkar i sin slutpläderingen på fängelsestraff på upp till två år.

I slutpläderingen säger hon också att det är den sammantagna bilden som bevisar att männen tjuvjagade varg. Hon menar åtalet styrks av de vittnesmål som getts av vargforskare som berättat hur vargarna rört sig i området, och de fem männens berättelser som visar att de befunnit sig i området.

– Och något annan påföljd än fängelse kan inte komma ifråga, säger Åse Schoultz till Sveriges Radio Dalarna P4.

Nu under eftermiddagen håller de åtalade männens advokater sin slutplädering och de menar att åtalet mot deras klienter ska ogillas av rätten.

Domen kommer meddelas den 26 november.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser