Licensjakter på varg överklagas

Gävle (JJ) Svenska Rovdjursföreningen i Gävleborg överklagar nu Länsstyrelsens beslut om licensjakt på sex vargar i Åmot/Ockelboreviret.

I ett pressmeddelande skriver de att en licensjakt på vargfamiljen skulle gå helt emot Naturvårdsverkets målsättning för vargförekomst i Gävleborgs län.

Man anser också att Länsstyrelsen i Gävleborg inte tillräckligt noggrant och trovärdigt motiverat licensjaktsbeslutet med avseende på socialekonomiska konsekvenser, effekter på tamdjurhållningen och olägenheter av närgånget beteende och möjligheter till jakt på älg.

Rovdjursföreningen anser att det råder osäkerhet kring bedömningen av revirets utbredning och att en korrekt bedömning är av stor betydelse för att kunna avgöra om angrepp mot sällskapshundar som inträffat i kommunen kan vara orsakade av andra vargar från andra revir, rapporterar Arbetarbladet.

AKTUELLT

Överviktiga jakthundar

Övervikten har ökat markant bland svenskarna de senaste åren. Och det verkar som om den trenden även gäller våra jakthundar.

Jägarna tvingas ta smällen

De senaste veckorna har det debatterats flitigt runt vildsvinsstammen och de skadeproblem som uppstått inom vissa områden. Man pratar om skador för mångmiljonbelopp som drabbar lantbruk, villaägare och trafik i första hand.

Kolgrillad älgfilé

Numera tar grillsäsongen aldrig slut. Låt inte den fina älgfilén bli liggande i frysen och i värsta fall bortglömd. Med en god marinad och ett dygn i kylen är en mör älgfilé något av det godaste man kan låta vända på kolgrillen. Låt inga andra smaker konkurrera med den suveränt goda älgfilén, servera med en

Crut – en ståndhund av rang

När jämthunden Älgtjärnets Crut släpps lös i skogen är chansen till ståndskall rejält hög. Han har aldrig misslyckats på ett jaktprov och med tio förstapris på tio starter har han en meritlista som många bara drömmer om.

Redolfi EOS Steel

Gyttorp lanserar flera modeller från Redolfi Armi. Hagelbockar för jakt, sporting och lerduveskytte. Bockarna finns i Light, Steel och Sporting. Light och Steel finns i kaliber 12 och 20. Sporting i kaliber 12. Jaktjournalen har testat modellen Redolfi EOS Steel, som har tydliga influenser från traditionell italiensk tillverkning av hagelbockar.

Skyddsjakten i Rackstad: ”Vi hoppas få bort hanen”

Värmland (JJ) Länsstyrelsen har beslutat om skyddsjakt på en andra varg i Rackstadreviret. Sex jakthundar har dödats eller skadats av vargarna och så sent som på lördagen inträffade en ny attack. – Vi hoppas få bort hanen i flocken, säger Bertil Forsberg, jaktledare och talesperson för jägarna i området.

Nyupptäckt invandrad varg i Norrbotten

Arvidsjaur (JJ) Tack vare spårsnö har länsstyrelsens personal kunnat spåra en varg öster om Arvidsjaur. Enligt DNA-analys härstammar vargen från den finsk-ryska populationen.

Annonser