Licensjakt på säl dröjer

Kungsbacka (JJ) Naturvårdsverket beslutade härom året att det licensjakt på säl skulle införas eftersom beståndet ansågs tillräckligt stort, men nu har frågan fastnat på departementsnivå rapporterar Svensk Jakt.

– Jag pratade med departementet innan jag åkte hit och före valet kommer inget förslag på allmän jakt på säl. Bland annat eftersom inte ens kvoterna fylls för skyddsjakten på säl. Tyvärr är regelverket krångligt kring jakten och rapporteringen och det är många som inte rapporterar skjutna sälar. Det slarvas en hel del med det, säger Rune Wikström, moderat riksdagsledamot till Svensk Jakt.

Frågan väcktes under Svenska Jägareförbundets kustråds årsmöte i veckan. Rune Wikström kunde inte heller ge några besked när licensjakt på säl kommer bli verklighet.

AKTUELLT

Jaktförordning strider mot Europakonventionen

Kungsbacka (JJ) Högsta förvaltningsdomstolen slog häromdagen fast att Jaktförordningen strider mot Europakonventionen. En skogsägare hade rätt att överklaga Naturvårdsverkets beslut om avslag på skyddsjakt på älg till domstol.

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

Annonser