Licenshanteringen ska granskas

Stockholm (JJ) Efter omfattande kritik för de långa väntetiderna på vapenlicenser, har regeringen nu gett i Polismyndigheten i uppgift att se över handläggningen.

Arkivfoto: Per Jonson

Nu vill regeringen att Polismyndigheten ska granska och redovisa hur handläggningstiderna utvecklats de senaste åren och vilka faktorer som påverkat dem.

Vidare ska långsiktiga åtgärder för effektiv handläggning och nationell likvärdighet klargöras, liksom statistik över handläggningstiderna i polisens årliga redovisning framöver.

– Det är angeläget att Polismyndighetens prövningar av ansökningar om vapenlicens är effektiva och enhetliga. Den nya Polismyndigheten ges nu bättre förutsättningar för att effektivisera arbetet med att ge de tillstånd svenska jägare och sportskyttar behöver, säger inrikesminister Anders Ygeman i ett pressmeddelande från regeringskansliet.

Senast den 1 mars nästa år ska Polismyndigheten komma med en första redogörelse. Den slutliga ska komma ett år senare.

AKTUELLT

Tracker har fått svenska ägare

Åmotsfors (JJ) Finska hundpejlföretaget Tracker har fått svenska ägare och satsar nu hårt på att utveckla produkter och kundservice. Investmentbolaget Nalka har bildat koncernen Open Air Group som satsar på företag inom jaktsegmentet.

Annonser