Lena och Ipsi vann Qvinnokampen

Lycksele (JJ) Jaktprov för stövare med kvinnliga förare och ägare har blivit en succé. Qvinnokampen arrangerades förra helgen för sjunde året och bäst lyckades Lena Lindmark, Bygdeå, med finnstövartiken Finnörjes Ipsi.

Finnörjes Ipsi, blev segrare vid Qvinnokampen 2016. Stolt ägare är Lena Lindmark, Bygdeå. Foto Ingeborg Koivusaari.

Västerbottens Stövarklubb stod som arrangör och i år var tävlingscentrum förlagt till Folkets Hus i Bratten.

Qvinnokampen har vuxit för varje år och är idag landets näst största jaktprov för stövare. Bara Eksjöprovet är större.

– I år satte vi en gräns på 25 hundar, men många fler ville komma. Nu blev det tyvärr fyra återbud, men det blev ändå 21 hundar som kom till start, berättar Ingeborg Koivusaari, en av eldskälarna bakom arrangemanget.

– För många av kvinnorna är det första jaktprovet och det är också lite av syftet då vi vill  att kvinnorna själva startar sina hundar. Annars brukar de skicka gubben. Kriteriet för att få starta är att man äger, eller är delägare i hunden, samt att man är hundförare på provet, fortsätter Ingeborg.

Ända sedan starten för sju år sedan har Qvinnokampen förlagts till skogarna runt Lycksele, här finns fina provmarker och många engagerade domare.

– Provledningen med Håkan Halvarsson och Arnold Holmgren har gjort ett jättejobb med att skaffa provmarker och domare.

Bäst lyckades finnstövartiken Finnörjes Ipsi, med ägaren Lena Lindmark som tog en elitetta sedan hon drev ihop 84+120 min med 58, respektive 59 egenskapspoäng. Genom denna prestation blev också Ipsi klar dubbelchampion.

Resultat: 1) Finnörjes Ipsi, ägare Lena Lindmark, 1 ekl, 2) Lappmyrbergets Lintu, Ingeborg Koivusaari, 3) Astuens Kaip, Michaela Jansson, 2 ekl, 4) Uno, Anita Nilsson, 2 ekl, 5) Liljaskogens Urax, Britta Lindgren, 3 ekl.

På Västerbottens Stövarklubbs hemsida kan du se fullständigt resultat.

 

 

 

0 kommentarer

AKTUELLT

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser