Lena och Ipsi vann Qvinnokampen

Lycksele (JJ) Jaktprov för stövare med kvinnliga förare och ägare har blivit en succé. Qvinnokampen arrangerades förra helgen för sjunde året och bäst lyckades Lena Lindmark, Bygdeå, med finnstövartiken Finnörjes Ipsi.

Finnörjes Ipsi, blev segrare vid Qvinnokampen 2016. Stolt ägare är Lena Lindmark, Bygdeå. Foto Ingeborg Koivusaari.

Västerbottens Stövarklubb stod som arrangör och i år var tävlingscentrum förlagt till Folkets Hus i Bratten.

Qvinnokampen har vuxit för varje år och är idag landets näst största jaktprov för stövare. Bara Eksjöprovet är större.

– I år satte vi en gräns på 25 hundar, men många fler ville komma. Nu blev det tyvärr fyra återbud, men det blev ändå 21 hundar som kom till start, berättar Ingeborg Koivusaari, en av eldskälarna bakom arrangemanget.

– För många av kvinnorna är det första jaktprovet och det är också lite av syftet då vi vill  att kvinnorna själva startar sina hundar. Annars brukar de skicka gubben. Kriteriet för att få starta är att man äger, eller är delägare i hunden, samt att man är hundförare på provet, fortsätter Ingeborg.

Ända sedan starten för sju år sedan har Qvinnokampen förlagts till skogarna runt Lycksele, här finns fina provmarker och många engagerade domare.

– Provledningen med Håkan Halvarsson och Arnold Holmgren har gjort ett jättejobb med att skaffa provmarker och domare.

Bäst lyckades finnstövartiken Finnörjes Ipsi, med ägaren Lena Lindmark som tog en elitetta sedan hon drev ihop 84+120 min med 58, respektive 59 egenskapspoäng. Genom denna prestation blev också Ipsi klar dubbelchampion.

Resultat: 1) Finnörjes Ipsi, ägare Lena Lindmark, 1 ekl, 2) Lappmyrbergets Lintu, Ingeborg Koivusaari, 3) Astuens Kaip, Michaela Jansson, 2 ekl, 4) Uno, Anita Nilsson, 2 ekl, 5) Liljaskogens Urax, Britta Lindgren, 3 ekl.

På Västerbottens Stövarklubbs hemsida kan du se fullständigt resultat.

 

 

 

0 kommentarer

AKTUELLT

Vinn älgjakt i Ströms Vattudal

Drömmer du om att få uppleva älgjakt när den är som bäst. Tveka då inte att anmäla dig till Jaktjournalens Vinnarjakt i Ströms Vattudal i slutet av september. Vi lottar ut fem platser till våra prenumeranter.

Dom om nougatåtel står fast

Ljusdal (JJ) Björnjägaren som dömdes i tingsrätten för att lockat björn från grannmarken och dessutom använt åtelkameror överklagade men hovrätten fastslår tingsrättens dom

Klagomål mot säljakt

Skurup (JJ) Föreningen Jaktkritikerna har skriftligen hört av sig till Skurups ledande politiker och tjänstemän för att vädja om ett förbud mot säljakt i kommunen.

GPS-märkt ren bar på CWD-smitta

Norge (JJ) Norska myndigheter avlivade förra veckan ytterligare en ren som bar på CWD-smitta. Renen försågs tidigare i år med GPS-sändare och då togs också prover på den som nu analyserats.

1 550 kaniner skjutna i Kalmar tätort

Kalmar (JJ) Kalmar kommun har gjort en stor satsning på att få ner antalet kaniner. I fjol sköts 1 550 kaniner ihjäl inom tätbebyggt område. Avskjutningen har gett resultat, men kaninjakten är långt ifrån över. Även under år 2015 jagade man och lyckades skjuta 1 324 kaniner.

Annonser