Leifs 250:e älg

Filipstad (JJ) Leif Eriksson, 61 år, som jagat sedan har var 19 år har nyligen fällt sin 250:e älg.

Leif jagar i Stjälpets jaktvårdsklubb som ligger norr om Nordmark, mellan Stjälpet och Motjärnshyttan. Han jagade tillsammans med sin yngste grabb som gick med hunden när han sköt sin 250:e älg.

När upptaget kom gick älgen undan men efter en stund knäppte det till och Leif fick syn på tjuren, en femtaggare som vägde cirka 200 kilo.  Området som Leif jagar på är på 3 044 hektar och jaktlaget består av 18 personer, berättar Leif som är jaktledare. Jaktlaget har sex vuxna djur och fyra kalvar på tilldelningen. Man har skjutit kalvarna och fyra av de vuxna djuren.

– Det börjar bli dålig tillgång på älg anser Leif som skyller det mesta av nedgången på vargstammen.

Leif bästa råd till älgjägare är att sitta tyst och stilla, samt vara väldigt uppmärksam på olika ljud och rörelser. Om det kommer älg så måste man ha kyla i sig.

– Jag har sagt åt mina två grabbar att låta älgen göra första draget och sedan är det ert drag, säger han till Filipstads Tidning.

AKTUELLT

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Film: Jaktjournalen testar smart vakuumpackare

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalens utrustningsredaktör Tommy Östlund har testat vakuumpackaren Foodsaver Flow och tycker det är en bra maskin för familjehushållet och för jägaren som styckar ett mindre djur åt gången.

Annonser