Leif Lundberg SM-mästare i jaktkombination

Tibro (JJ) Leif Lundberg, tävlande för Sunderbyn Jaktskytteklubb, sköt bäst av alla drygt femtio deltagarna när årets SM i jaktkombination i helgen avgjordes i Tibro.

Efter två dagars skjutning på älg-, skeet-, och grisskyttebanorna stod det till slut klart att Leif Lundberg hade fått ihop 555 poäng, en poäng mer än närmaste konkurrent. Därmed försvarade Leif sin SM-titel från i fjol.
Tvåa blev Christian  Andréasson, Arvika Jaktskytteklubb, 554p på tredje plats slutade Lars-Erik Sundler, Hammarö Jaktskytteklubb 552 poäng.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser