Laxfiskare mötte simmande björn

Kiruna (JJ) När Kirunabon Anders Björkteg slängde ut en lax från sin fiskebåt i Torneälven dök plötsligt en simmande björn upp intill båten.

– Björnen simmade omkring runt tio meter ifrån oss. Vi hade spöna ute när björnen dök upp och försökte direkt köra båten därifrån. Man vill ju inte ha en björn på kroken, säger Anders.

– Jag trodde först att det var en älg, men det var ta mig tusan en björn. Detta lär man nog aldrig få vara med om igen, säger han till Norrbottens Kuriren.

 

AKTUELLT

Bakslag både för staten och samebyarna i Girjasmålet

Luleå (JJ) Uppdaterad. Dagens dom i Girjasmålet innebär bakslag både för samebyarna och staten. Rätten slår fast att samebyn har "bättre rätt" till jakt och fiske, men den får inte ensam rätt att förvalta jakten och fisket. – Det fortsätter som förut – länsstyrelsen upplåter jakt och fiske till andra personer, säger Margareta Bergström, hovrättspresident, till Jaktjournalen.

Hemliga vargjakter – för att stoppa aktivister?

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets ordförande, Torbjörn Larsson, utesluter inte att samhället i framtiden måste hemligstämpla vargjakterna – för att slippa sabotage från aktivister. – Problemen i Västmanland ligger högt på vår prioriteringslista, säger Torbjörn Larsson i Jaktjournalens webbradio.

Bus drunknade – återupplivades mirakulöst

Borås (JJ) Magnus Erntson, Fritsla, var i helgen nära att förlora sin drever-basset-taxkorsning, Liten Bus, vid ett allvarligt drunkningstillbud. – Hon var död en stund, eller så nära död man kan vara. Men mina kompisar fick liv i henne med hjärtmassage och konstgjord andning, säger Magnus.

Annonser