Läsare upprörd över älgkadaver

Gävle(JJ) En läsare har hört av sig till Arbetarbladet och klagat över älgkadaver som ligger kvar i skogen. Tidningen konstaterar dock att jägarna gör vad som är tillåtet.

Läsaren menar också att kadavren drar till sig rovdjur.

– Men det finns inget förbud mot att lämna avfallet i skogen. En del jägare brukar gräva ner det i marken för att undvika dålig lukt. Lämnas det på marken blir det föda för andra djur som fåglar och även björnar lockas. Det finns även potential att det attraherar vargar, säger Sara Lindqvist, jaktexpert på länsstyrelsen, till Arbetarbladet.se.

AKTUELLT

Tracker har fått svenska ägare

Åmotsfors (JJ) Finska hundpejlföretaget Tracker har fått svenska ägare och satsar nu hårt på att utveckla produkter och kundservice. Investmentbolaget Nalka har bildat koncernen Open Air Group som satsar på företag inom jaktsegmentet.

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Annonser