Läsare upprörd över älgkadaver

Gävle(JJ) En läsare har hört av sig till Arbetarbladet och klagat över älgkadaver som ligger kvar i skogen. Tidningen konstaterar dock att jägarna gör vad som är tillåtet.

Läsaren menar också att kadavren drar till sig rovdjur.

– Men det finns inget förbud mot att lämna avfallet i skogen. En del jägare brukar gräva ner det i marken för att undvika dålig lukt. Lämnas det på marken blir det föda för andra djur som fåglar och även björnar lockas. Det finns även potential att det attraherar vargar, säger Sara Lindqvist, jaktexpert på länsstyrelsen, till Arbetarbladet.se.

AKTUELLT

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Annonser