Lars Boström fällde björn utanför Näsåker

Näsåker (JJ) Efter en lång jaktdag inom Resele Västra VVO lyckades Lars Boström, Tängsta, fälla en björnhane i går.

– Jakten började egentligen redan på morgonen, men jakten var inte avslutad förrän klockan 18.00, berättar Lars.

Första hunden som användes vågade inte riktigt skälla på björnen. Gång på gång avbröt den ståndskallsarbetet och återvände till Lars.

– Efter ett tag bestämde vi oss för att släppa Nosler, en blandning mellan en jämthund och gråhund, som ägs av Henrik Olli i grannbyn, berättar Lars.

– Nosler ställde björnen och höll i ordentligt, jag var in på ståndet ett par gånger innan jag fick en skottchans och sköt tre smällar på cirka 10 meter. Men björnen gick undan och stannade sedan 400 meter bort med Nosler skällande hela tiden.

– Då hämade vi även Fredrik Edlunds, blandhundstik Strimma, som är efter Robert Salomonssons Urak. Jag och Roger Stridsman smög in på ståndet och sköt var sitt skott på 6-7 meter och avslutade då jakten, förklarar Lars, som för 7 år sedan blev utsedd till Årets Ungdomsjägare av Jaktjournalen.

Björnen som Lars fällde var en hane som vägde exakt 200 kg.

Lars Boström och Roger Stridsman avslutade jakten tillsammans sedan Lars tidigare skjutit på björnen.

AKTUELLT

Jaktförordning strider mot Europakonventionen

Kungsbacka (JJ) Högsta förvaltningsdomstolen slog häromdagen fast att Jaktförordningen strider mot Europakonventionen. En skogsägare hade rätt att överklaga Naturvårdsverkets beslut om avslag på skyddsjakt på älg till domstol.

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

Annonser