Lars Boström fällde björn utanför Näsåker

Näsåker (JJ) Efter en lång jaktdag inom Resele Västra VVO lyckades Lars Boström, Tängsta, fälla en björnhane i går.

– Jakten började egentligen redan på morgonen, men jakten var inte avslutad förrän klockan 18.00, berättar Lars.

Första hunden som användes vågade inte riktigt skälla på björnen. Gång på gång avbröt den ståndskallsarbetet och återvände till Lars.

– Efter ett tag bestämde vi oss för att släppa Nosler, en blandning mellan en jämthund och gråhund, som ägs av Henrik Olli i grannbyn, berättar Lars.

– Nosler ställde björnen och höll i ordentligt, jag var in på ståndet ett par gånger innan jag fick en skottchans och sköt tre smällar på cirka 10 meter. Men björnen gick undan och stannade sedan 400 meter bort med Nosler skällande hela tiden.

– Då hämade vi även Fredrik Edlunds, blandhundstik Strimma, som är efter Robert Salomonssons Urak. Jag och Roger Stridsman smög in på ståndet och sköt var sitt skott på 6-7 meter och avslutade då jakten, förklarar Lars, som för 7 år sedan blev utsedd till Årets Ungdomsjägare av Jaktjournalen.

Björnen som Lars fällde var en hane som vägde exakt 200 kg.

Lars Boström och Roger Stridsman avslutade jakten tillsammans sedan Lars tidigare skjutit på björnen.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser