Länsstyrelsen om skyddsjakten i Färila

Gävleborg(JJ) Skyddsjakt har beviljats på en oskygg varg i området kring Färila. De boende i området är nöjda med beslutet och nu förklarar länsstyrelsen sitt ställningstagande.

Den oskygga vargen har angripit tamdjur och varit nära bebyggelse. Skyddsjakten ska förhindra skador på tamdjuren i området.

– Den här vargen har som vi bedömer det vistats i området en lång tid och varit närgången mot får- och nötkreatursbesättningar. Folk har bevakat sina besättningar men i längden orkar man inte. Det är inte hållbart att vara ute på nätterna och bevaka och skrämma vargen. Nu är skyddsjakt det bästa alternativet, säger Mats Hindström, stabschef på länsstyrelsen, till SVT Gävledala.

AKTUELLT

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Film: Jaktjournalen testar smart vakuumpackare

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalens utrustningsredaktör Tommy Östlund har testat vakuumpackaren Foodsaver Flow och tycker det är en bra maskin för familjehushållet och för jägaren som styckar ett mindre djur åt gången.

Annonser