Länsstyrelsen missade tjuvjägare

Gällivare (JJ) Länsstyrelsens naturbevakare bommade en misstänkt tjuvjakt i Seukokdalen, Ritsem. Både polisen och länsstyrelsen står handfallna. - Vi tog oss inte förbi vägbommen i Ritsem, säger Jan Stuge, naturbevakare, till Norrländska Socialdemokraten.

Ripjakten i Seukokdalen är avlyst fram till den 10 september men enligt säkra uppgifter finns redan en stor grupp utländska jägare i Seukokdalen, där de ska ha slagit upp ett tältläger.

Polisen och länsstyrelsens jaktenhet har tipsats om tjuvjägarna i Seukokdalen och under gårdagen åkte två naturbevakare till området som dock inte lyckades låsa upp Vattenfalls vägbom i Ritsem.

Länsstyrelsens Naturbevakarna fick sedan koden till låset, men då hade de inte tid att åka upp till Ritsem. Om de utländska tjuvjägarna flögs in med helikopter eller fick hjälp med att öppna vägbommen är oklart. Klart är dock att de kan fortsätta att jaga utan att besväras av polis eller länsstyrelse.

AKTUELLT

Hamilton överst på tronen

Knistad (JJ) Det blev Jesper Karlsson med sin duktiga hamiltontik Malmbäckaren Foxii som tog hem årets Stövar-SM för rävhundar med en mycket stark elitetta.

Annonser