Länsstyrelsen missade tjuvjägare

Gällivare (JJ) Länsstyrelsens naturbevakare bommade en misstänkt tjuvjakt i Seukokdalen, Ritsem. Både polisen och länsstyrelsen står handfallna. - Vi tog oss inte förbi vägbommen i Ritsem, säger Jan Stuge, naturbevakare, till Norrländska Socialdemokraten.

Ripjakten i Seukokdalen är avlyst fram till den 10 september men enligt säkra uppgifter finns redan en stor grupp utländska jägare i Seukokdalen, där de ska ha slagit upp ett tältläger.

Polisen och länsstyrelsens jaktenhet har tipsats om tjuvjägarna i Seukokdalen och under gårdagen åkte två naturbevakare till området som dock inte lyckades låsa upp Vattenfalls vägbom i Ritsem.

Länsstyrelsens Naturbevakarna fick sedan koden till låset, men då hade de inte tid att åka upp till Ritsem. Om de utländska tjuvjägarna flögs in med helikopter eller fick hjälp med att öppna vägbommen är oklart. Klart är dock att de kan fortsätta att jaga utan att besväras av polis eller länsstyrelse.

2 kommentarer

  • Inte tid?
    Det är stor skam åt dessa tjänstemän som inte har tid med detta. Jag är allderledes säker på att hade det funnits minsta misstanke om att tjuvjakten kunde gälla varg eller björn så hade dom säkert haft både tid och tillgång till helikopter.

  • håller med Anders
    då hade garanterat en fungerande bulsax funnits till hands och hinder för övertidsjobb inget alternativ.

AKTUELLT

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Annonser