Länsstyrelsen i Värmland vill hemligstämpla uppgifter

KARLSTAD(JJ). Länsstyrelsen i Värmlands län vill kunna skydda utsatta tjänstemän bättre. Därför har man skrivit till regeringen om bett om att få att få kunna hemligstämpla vissa personuppgifter.

Det handlar om att man anser att de anställda som arbetar med djurskyd och med viltfrågor inte ska behöva lämna ut sina personuppgifter. I dag går det att få ut personuppgifter om anställda vid länsstyrelsen.
– Det finns en sådan sekretessregel för tjänstemän på Livsmedelsverket som sysslar med djurskydd, och vi tycker att våra tjänstemän på de här områdena är jämförbara med dem, säger Joachim Gustafsson, informationschef på länsstyrelsen, till Värmlands Folkblad.

Arbetsmiljöverket menar att det är ett allvarligt arbetsmiljöproblem att vissa anställda utsatts för hot och trakasserier när de gjorts sina arbetsuppgifter. 
Myndigheten kontaktade tidigare alla länsstyrelser och framhöll att de måste se över arbetsmiljösituationen för den personal som är mest utsatt.
Det här rapporterar Värmlands Folkblad.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Annonser