Länsstyrelsen i Värmland vill hemligstämpla uppgifter

KARLSTAD(JJ). Länsstyrelsen i Värmlands län vill kunna skydda utsatta tjänstemän bättre. Därför har man skrivit till regeringen om bett om att få att få kunna hemligstämpla vissa personuppgifter.

Det handlar om att man anser att de anställda som arbetar med djurskyd och med viltfrågor inte ska behöva lämna ut sina personuppgifter. I dag går det att få ut personuppgifter om anställda vid länsstyrelsen.
– Det finns en sådan sekretessregel för tjänstemän på Livsmedelsverket som sysslar med djurskydd, och vi tycker att våra tjänstemän på de här områdena är jämförbara med dem, säger Joachim Gustafsson, informationschef på länsstyrelsen, till Värmlands Folkblad.

Arbetsmiljöverket menar att det är ett allvarligt arbetsmiljöproblem att vissa anställda utsatts för hot och trakasserier när de gjorts sina arbetsuppgifter. 
Myndigheten kontaktade tidigare alla länsstyrelser och framhöll att de måste se över arbetsmiljösituationen för den personal som är mest utsatt.
Det här rapporterar Värmlands Folkblad.

AKTUELLT

Sörmländska mufflonflockar utslagna av vargar

Sörmland (JJ) Flocken av vargar och varghybrider slog ut en hel lokal population av mufflonfår norr om Katrineholm i Sörmland. – Samma sak hände i Sjundareviret, säger Anders Nilsson, jaktvårdskonsulent vid Svenska Jägareförbundet.

Debatt: Länsstyrelsens kraschlandning

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsen har i vinter avlyst jaktområdet G2c inom Girjas sameby från 5 februari till 15 april. (Området är cirka fyra mil långt och omfattar cirka 27 000 hektar). Motiveringen, att ge renarna betesro, innebär att vinterjakten på ripa, främst fjällripa, förbjuds, skriver Kjell Brännström mångårig medarbetare på Jaktjournalen och engagerad småviltsjägare i Norrbotten.

Ekberg drabbad av första vargarna i Östergötland

Östergötland (JJ) Östergötland har fått sitt första vargrevir i modern tid. En av de drabbade är yrkesjägaren Thomas Ekberg och han är inte glad. – Det känns frustrerande, framförallt att få ett vargrevir så här långt söderut, säger Ekberg i Jaktjournalens webbradio.

Stängda viltövergångar stoppar älgar i Långed

Nordmaling (JJ) Älgarna som kommer vandrande till Långed kan inte fortsätta över E4:an och ned till kusten. Trafikverket har stängt tre viltövergångar för att hindra renar att komma ut på vägen. – Älgarna blir fångade och jagade, säger jägaren Henning Hallström.

Prisvärda nykomlingar från F.A.I.R.

Italienska F.A.I.R. fortsätter att erbjuda nyheter på hagelmarknaden. F.A.I.R. Game och F.A.I.R. Light. Light kan ses som en mindre kopia av Game. Både kolv och pipset har kortats. Viktskillnaden är två hekto. Inte mycket kan tyckas men efter en dag i skogen eller på fjället blir det skillnad. Båda bössorna är gedigna och välarbetade. Dessutom prisvärda.

Malmbäckaren Foxii – En av hamiltonrasens främsta rävhundar!

Att vara 20 år och ha en egen stövare tillhör ovanligheterna. Att hunden också är champion är ändå mer sällsynt. För Jesper Karlsson, Kville och hans hamiltontik SE J (RÄV)CH Malmbäckaren Foxii är det inga konstigheter. Stövarjakten har legat varmt om hjärtat sedan barnsben och sedan han köpte Foxii har jakten gått som på räls.

Annonser