Länsstyrelsen i Skåne län efterlyser vargobservationer

SKÅNE LÄN(JJ). Länsstyrelsen i Skåne län tror att det kan vara en varg som befinner sig i nordöstra Skåne. Men för att kunna göra en säkrare bedömning vill man nu ha hjälp av allmänheten med att få in fler misstänkta vargobservationer.

Rovdjurshandläggare Nils Carlsson efterlyser bilder på vargliknande djur, samt tips om både vargspår och vargspillning. 
På länsstyrelsens hemsida finns kontaktuppgifter till de personer som kan ta emot observationerna. 

Källa: http://www.lansstyrelsen.se/skane

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Steyr-Mannlicher Zephyr

Det är inte alltid som småviltstudsare känns som fullvuxna. Zephyr från Österrikiska Steyr-Mannlicher är ett undantag från denna regel. Småviltstudsaren känns som mycket vapen och är en stark utmanare i småviltstudsarklassen.

Annonser