Länsstyrelsen har bestämt att tionde vargen är fälld

Leksnd (JJ) Den varg som blev skadeskjuten i Leksand i går kommer att räknas in i kvoten av fällda djur även om den inte påträffas.

Vargen påsköts i Leksand i skogarna mot Västerdalarna i går eftermiddag. Blodspår visade att den misstänktes vara skadeskjuten.
– Men oavsett om den kommer att återfinnas eller ej så kommer den att räknas in i statistiken som den tionde fällda vargen i Dalarna, säger Anders Rosén informationschef på länsstyrelsen, till Dalarnas Tidningar.
Eftersom den är bekräftat skadeskjuten så ska den räknas in i kvoten som ett skjutet djur, därmed har Dalarna en överskjutning på en varg eftersom kvoten för jägarna var nio djur.

AKTUELLT

Film: Här behöver viltet inte svälta ihjäl

Fagersta (JJ) Det kommer larmrapporter att vilt är på väg att svälta ihjäl runt om i Sverige. Ännu är det inte för sent att hjälpa djuren som Uwe och Kjell gör i Fagersta. Jaktjournalen hälsade på med filmkamera.

Webbradio: Så ska vargarna i Rackstadreviret tas bort

Värmland (JJ) Vargdödade jämthundshanen Emil kommer att betyda slutet för Rackstadreviret. Alfavargarna ska skjutas och länsstyrelsens förhoppning är att reviret upplöses, berättar länsstyrelsens rovdjurshandläggare, David Höök, i Jaktjournalens webbradio.

Annonser