Länsstyrelsen har bestämt att tionde vargen är fälld

Leksnd (JJ) Den varg som blev skadeskjuten i Leksand i går kommer att räknas in i kvoten av fällda djur även om den inte påträffas.

Vargen påsköts i Leksand i skogarna mot Västerdalarna i går eftermiddag. Blodspår visade att den misstänktes vara skadeskjuten.
– Men oavsett om den kommer att återfinnas eller ej så kommer den att räknas in i statistiken som den tionde fällda vargen i Dalarna, säger Anders Rosén informationschef på länsstyrelsen, till Dalarnas Tidningar.
Eftersom den är bekräftat skadeskjuten så ska den räknas in i kvoten som ett skjutet djur, därmed har Dalarna en överskjutning på en varg eftersom kvoten för jägarna var nio djur.

11 kommentarer

 • jaha
  så med andra ord så är den vargen tillåten att döda med alla medel som krävs närhelst man träffar på den eftersom den är skadad, bra att veta eftersom kärnreviret ligger mitt i mina jaktmarker

 • Länstyrelsen i ett nötskal
  Det här gör ju att ingen rapporterar en påskjutning mer, om man inte vet att den ligger död. Mycket märkliga regler de sätter upp

 • No Ulv
  Ärliga ”seriös” jägarkår vi har!
  Ta deras IP-nummer och sedan deras jaktlicens!

 • christina
  du kanske ska ta och läsa lagboken själv och sen kan du berätta vad som står om skadat vilt som påträffas i markerna, om du inte vill läsa så kan jag upplysa dej om att det står att man får använda vilka medel som helst för att avliva det skadade djuret och det står SKALL befrias från fortsatt lidande, så vad klagar du på

 • no ulv
  Tror snarare det är DU som behöver läsa lagboken! Där står att jägaren snarast skall vidta de åtgärder som behövs för att djuret skall kunna uppspåras och avlivas – det är inte samma sak som att ”döda med alla medel”. Tror ni det behöver era licenser definitivt ses över!

 • No Ulv
  Skadat vilt som PÅTRÄFFAS i markerna! Inte vid klappjakt på utrotningshotade arter, som dessutom är FÖRBJUDET enligt EU!
  Hade dessa djur inte skadeskjutits och 12.000 man fortsatt att jaga, söka, hetsa, hade det heller inte påträffats skadade vargar som är fridlysta i EU!

 • Christina
  please, kommentara inte på nogot du ingon aning har om. Det er fullt laglig ih.t til EU-lag, at den svenska riksdag, har beslutat vargjakt.Om den svenska riksdag, skulla beslutta, att vargen inte skal finss i Sverige, er det inte nogot brut på EU-lag. Dom flesta manniskor tror at EU- bestemmar allt, så er det inte, Sverige kan suverænt bestemma om vargen skall finns och i vilkat antall.!!

 • christina
  kan du inte läsa eller är det förståndet som tryter, läs mitt första inlägg igen så kanske du med lite tur förstår att det var precis vad jag syftade på och det spelar ingen roll om det så kommer en elefant för jag har samma rätt att döda den om den är skadad, förövrigt så var jag inte ens med på vargjakten pga att jag är helt mot varg i sverige,men jag får tacka för att du i en JAKTTIDNING visar hur ologiskt ni jakthatare/extremister tänker, mycket bra reklam för alla rovdjursvänner,tack tack

 • Knud
  Sverige och Du då som dansk, vill vara med och bestämma om vargen ska få finnas!?
  Ska vi inte ta detta på engelska, så kanske vi inte missförstår varandra och ev. lagtexter!

 • no Ulv
  Träffar Du på en skadad elefant i de svenska skogarna, ställer jag mig först i kön för att gratulera Dig till Din nya trofé!
  Var ska man bemöta Ditt varghat om inte i en jakttidning? Ska vi ses ngn annanstans?

 • cicki
  javisst gärna säg bara tid och plats men vänta tills det blir varmare eftersom inte bilen startar, kul att du förstod min poäng med det förra inlägget du gör helt rätt att ifrågasätta min intelligens för du verkar ju vara skitsmart så jag är lite avundsjuk på dej

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Annonser