Länsstyrelsen fick backa även i Kammarrätten

Sundsvall (JJ) Länsstyrelsen i Jämtlands län ville skyddsjaga 13 järvar i länet i preventivt syfte. Beslutet överklagades men Länsstyrelsen stod på sig. Nu har dock Kammarrätten också kommit fram att uttaget är för stort.

Kammarrätten anser inte heller att länsstyrelsens beslut ska verkställas. Foto: Gettyimages

Naturvårdsverket beslutade i december att inte ge Länsstyrelsen i Jämtlands län beslutanderätt över skyddsjaktsfrågor på rovdjur eftersom de varit för frikostiga med tilldelningen i relation till populationsstorleken på järv.

Svenska Rovdjursföreningen överklagade länsstyrelsens skyddsjaktbeslut och Förvaltningsrätten gick på den klagandes linje. Länsstyrelsen överklagade då Förvaltningsrättens beslut till Kammarrätten, men även här blev det stopp. Kammarrätten anser att det inte går att besluta om skyddsjakt innan verklig skada konstaterats, rapporterar SVT Jämtland.

 

 

AKTUELLT

Nya rekordsiffror för Jaktjournalen

Kungsbacka (JJ) Utvecklingen går framåt för Jaktjournalen som idag kan presentera rekordsiffror både för tidningen och hemsidan. – Jättekul att landets jägare uppskattar det vi gör, säger chefredaktör Holger Nilsson.

Jan-Erik och hunden drunknade

Kramfors (JJ) Det var Jan-Erik Söderström, Kramfors, och hans hund Rex, som i helgen hittades drunknade utanför Kramfors där de gått ned sig i en vak.

Annonser