Länsstyrelsen backar efter hotelser

Luleå (JJ) I förra veckan gick länsstyrelsen i Norrbotten ut med beslutet att de jägare som inte lämnat in viltrapporter inte skulle få lösa jaktkort. Nu backar man från det beslutet och ger de slarvande jägarna chans att lösa kort från den 6 september.

Länsstyrelsen tog beslutet efter att många jägare som skulle drabbas hotat med att jaga utan jaktkort, säger Torsten Nilsson, jakthandläggare på länsstyrelsen.
– Det finns hotfulla toner i det hela. Dessutom finns det en stor besvikelse. Det finns många som hotar att begå lagbrott, säger Torsten Nilsson, till Norrländska Socialdemokraten.
En  femtedel av alla jaktjaktdagar i Norrbotten blev inte rapporterade förra året. Trots det vill Torsten Nilsson inte skapa ett system där man gör jägare till brottslingar.
Att missa premiären är ett hårt straff anser Nilsson som inte tror att man skapat ett system där jägarna i fortsättningen kommer att glömma bort rapporteringen.

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Steyr-Mannlicher Zephyr

Det är inte alltid som småviltstudsare känns som fullvuxna. Zephyr från Österrikiska Steyr-Mannlicher är ett undantag från denna regel. Småviltstudsaren känns som mycket vapen och är en stark utmanare i småviltstudsarklassen.

Annonser