Länsstyrelsen backar efter hotelser

Luleå (JJ) I förra veckan gick länsstyrelsen i Norrbotten ut med beslutet att de jägare som inte lämnat in viltrapporter inte skulle få lösa jaktkort. Nu backar man från det beslutet och ger de slarvande jägarna chans att lösa kort från den 6 september.

Länsstyrelsen tog beslutet efter att många jägare som skulle drabbas hotat med att jaga utan jaktkort, säger Torsten Nilsson, jakthandläggare på länsstyrelsen.
– Det finns hotfulla toner i det hela. Dessutom finns det en stor besvikelse. Det finns många som hotar att begå lagbrott, säger Torsten Nilsson, till Norrländska Socialdemokraten.
En  femtedel av alla jaktjaktdagar i Norrbotten blev inte rapporterade förra året. Trots det vill Torsten Nilsson inte skapa ett system där man gör jägare till brottslingar.
Att missa premiären är ett hårt straff anser Nilsson som inte tror att man skapat ett system där jägarna i fortsättningen kommer att glömma bort rapporteringen.

0 kommentarer

AKTUELLT

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser