Länsstyrelsen anmäler militären

Dalarna(JJ) Försvarsmakten har polisanmälts av länsstyrelsen i Dalarna - orsaken är en militär helikopter som flög över Njupeskär i norra Dalarna. Det här rapporterar Dalarnas Tidningar/dt.se.

Händelsen inträffade för några veckor sedan. Anledningen till länsstyrelsens agerande är att det finns ett jaktfalkspar som häckar i området och oron över att häckningen störs.

I just det här aktuella fallet ska dock inte häckningen ha påverkats. Flygningen över nationalparken styrs både av regelverk från Luftfartsverket och från Naturvårdsverket.

– Vi tolkar det som att det är Naturvårdsverkets föreskrifter som gäller. Nu finns det en möjlighet att få prova vad som gäller, säger Stig-Åke Svensson, miljövårdsdirektör på länsstyrelsen, till Dalarnas Tidningar/dt.se.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser