Länsstyrelse vargar för vargar!

Länsstyrelsen i Västmanland varnar nu jägare att släppa sina hundar i omgivningarna runt Ramnäs. Allt pekar nu på att ett nytt vargrevir bildats.

Jägare med lösa hundar bör se upp i skogarna kring Ramnäs, det varnar nu länsstyrelsen då det mesta tyder på att ett vargrevir bildats, skriver VLT.

Länsstyrelsen räknar nu med att det finns omkring tio vargar i Västmanlands län, sex kring Kloten, en till tre vid Uttersberg, samt nu två vid Ramnäs-Långsvan-området.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser