Länsstyrelse föreslår utsättning av vargvalpar i lyor

VÄRMLAND(JJ). Länsstyrelsen i Värmland tycker att vargvalpar från djurparker ska sättas ut i varglyor - detta tror man är den bästa metoden för att minska problemet med inaveln. Utsättningen menar man bör ske när honan fött en ny kull valpar.

Det är Naturvårdsverket som utreder vilken metod som är bäst att använda. Viltvårdsdelegatioen i länet framhåller valpalternativet.
– Vargarna i djurparkerna får ju ungar varje år, som avlivas. Den metoden är också lättast för allmänheten att acceptera, säger Lars Furuholm, länsstyrelsens rovdjursansvarige, till Nya Wermlands-Tidningen. 

Furuholm bedömer att det kan ta några år innan metoden kan användas. 
Enligt länsstyrlelsen kommer utsättningen av varg att innebära extra kostander på flera miljoner kronor bara i Värmland.
Det här rapporterar Nya Wermlands-Tidningen.

AKTUELLT

Nu drar Stövar-SM för rävhundar igång

Skövde (JJ) Hela helgen vankas stövarfest utanför Skövde. Det är nämligen dags för Stövar-SM för rävhundar 2018. Har du inte chans att bevittna mästerskapet på plats gör vi allt för att du ska få med dig tävlingen ändå.

Debatt: Vi behöver skjuta fler vargar i Sverige

Svenska Rovdjursföreningens styrelseledamot Björn Ljunggren har i en debattartikel i en lång rad svenska dagstidningar efterlyst fler vargar i Sverige. Här svarar jägaren Anders Lindell på Ljunggrens artikel och föreslår istället utökad vargjakt.

Annonser