Länspolismästare Sten-Olov Hellberg svarar på Alhems kritik

DALARNA (JJ) Sven-Erik Alhem gjorde tidigare i veckan ett utspel om att jagande poliser inte borde få utreda jaktbrott. Nu svarar länspolismästaren Sten-Olov Hellberg, Dalarna, på kritiken och tydliggör att han har fullt förtroende för de poliser som utreder jaktbrott, rapporterar sverigesradio.se.

Alhem menar att poliser som jagar är jäviga i de fall de utreder jaktbrott. Alhem pekade på jaktbrottens känslighet vid till exempel misstänkt tjuvjakt på varg.

Sten-Olov Hellberg menar däremot att polisen, oavsett om de är jägare eller inte, aldrig ser i mellan fingrarna i dessa utredningar. 

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Annonser