Lång väntan på vapenlicens i Dalarna

Dalarna(JJ) Ska du ansöka om vapenlicens i Dalarna gäller det att vara ute i god tid - väntetiden kan vara upp till fyra månader. En orsak är brist på personal hos polisen.

En annan förklaring är ett nytt datasystem som tagits i bruk. Många jägare har vänt sig till Jägareförbundet och påpekat den långa väntetiden.

– Vi har inte råd att anställa så många som vi skulle vilja, säger Hans-Erik Rehnstam, tillförordnad chef på polisens rättsenhet i Falun, till Sveriges Radio P4 Dalarna.

AKTUELLT

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Annonser