Lånehunden Pelton levererade

Resele (JJ) I höst har Lars Boström, Tängsta, lånat björnhunden Pelton av Robert Salomonsson. Och rutinerade Pelton gjorde inget misstag när en färsk björnskit serverades på en skogsbilväg.

Hundföraren Lars Boström, Pelton och skytten Robert Edlund hade en spännande jakt nu på morgonen.

Det är ett 15-tal jägare som jagar björn nu i veckan i  skogarna runt Tängsta i Västernorrland. De håller stenkoll på skogsbilvägarna och vid 04-tiden i morse hittade de en nattfärsk björnskit på en skogsbilväg.

– Vi postade ut och jag släppte Pelton på spåret och han drog iväg 1,2 kilometer och sedan blev det ståndskall i upptaget. Jag var inne på ståndet och smög, men så började björnen sakta gå undan med korta ståndskall. Då bestämde vi oss för att även släppa på Staffan Jönssons jämthundstik Gunilla, berättar Lars Boström.

När Gunilla kom fram gick björnen undan och rakt i passet hos Robert Edlund som sköt ett skott på björnen. Den fortsatt drygt 200 meter innan det blev fast stånd.

– Både jag och Robert gick in på ståndet och sköt björnen som reste sig på bakbenen.

Björnen var en hane på 176 kg och fälldes i område Västernorrland 1.

– Jag kommer att få ha kvar Pelton och vi fortsätter att jaga denna  veckan, sedan kan jag också sticka iväg om det dyker upp något intressant längre fram, säger Lars.

 

 

 

 

0 kommentarer

AKTUELLT

Vargdrabbad matte berättar om attacken

Vallentuna (JJ) Ann-Margret Neikter berättar nu i media hur det gick till när hennes cavalier king charles spaniel blev tagen av varg. – I ögonblicket jag vände mig om och tittade ner, bet den Lacey i nacken, berättar hon för Mitt i hela Stockholm.

Johans nya Blaser funkar inte

Västerås (JJ) Johan Rydberg har kostat på drygt 35 000 kronor för att få ett pålitigt vapen för björnjakt och eftersök. Men den nya studsaren, Blaser R8, funkar inte - den kastar inte ut tomhylsorna.

Annonser