Lånehunden Pelton levererade

Resele (JJ) I höst har Lars Boström, Tängsta, lånat björnhunden Pelton av Robert Salomonsson. Och rutinerade Pelton gjorde inget misstag när en färsk björnskit serverades på en skogsbilväg.

Hundföraren Lars Boström, Pelton och skytten Robert Edlund hade en spännande jakt nu på morgonen.

Det är ett 15-tal jägare som jagar björn nu i veckan i  skogarna runt Tängsta i Västernorrland. De håller stenkoll på skogsbilvägarna och vid 04-tiden i morse hittade de en nattfärsk björnskit på en skogsbilväg.

– Vi postade ut och jag släppte Pelton på spåret och han drog iväg 1,2 kilometer och sedan blev det ståndskall i upptaget. Jag var inne på ståndet och smög, men så började björnen sakta gå undan med korta ståndskall. Då bestämde vi oss för att även släppa på Staffan Jönssons jämthundstik Gunilla, berättar Lars Boström.

När Gunilla kom fram gick björnen undan och rakt i passet hos Robert Edlund som sköt ett skott på björnen. Den fortsatt drygt 200 meter innan det blev fast stånd.

– Både jag och Robert gick in på ståndet och sköt björnen som reste sig på bakbenen.

Björnen var en hane på 176 kg och fälldes i område Västernorrland 1.

– Jag kommer att få ha kvar Pelton och vi fortsätter att jaga denna  veckan, sedan kan jag också sticka iväg om det dyker upp något intressant längre fram, säger Lars.

 

 

 

 

AKTUELLT

Hemliga vargjakter – för att stoppa aktivister?

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets ordförande, Torbjörn Larsson, utesluter inte att samhället i framtiden måste hemligstämpla vargjakterna – för att slippa sabotage från aktivister. – Problemen i Västmanland ligger högt på vår prioriteringslista, säger Torbjörn Larsson i Jaktjournalens webbradio.

Bus drunknade – återupplivades mirakulöst

Borås (JJ) Magnus Erntson, Fritsla, var i helgen nära att förlora sin drever-basset-taxkorsning, Liten Bus, vid ett allvarligt drunkningstillbud. – Hon var död en stund, eller så nära död man kan vara. Men mina kompisar fick liv i henne med hjärtmassage och konstgjord andning, säger Magnus.

Jägare och fiskare i aktion mot skarvarna

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Sveriges sportfiske- och fiskevårdsförbund vill ha mer skarvjakt i Sverige. Ett första steg för de båda förbunden är en ansökan om att få börja minska bestånden i Västra Götaland.

Annonser