Landshövding pekar på brister i nya viltförvaltningen

VÄSTMANLAND(JJ). Ingemar Skogö, landshövding i Västmanlands län, menar att den nya organisationen för viltförvaltning tappar inflytande. Han har skrivit till regeringen och varnar för att förtroendet för reformen riskeras.

Den nya organisationen skapades bland annat för att öka det regionala inflytandet. Men Skogö pekar på att man varken har tillräckligt med tid eller resurser för att kunna sköta uppdraget som det var tänkt.

Skogös utvärdering pekar på att det i vilket fall var rätt att öka det regionala inflytandet. Detta eftersom det ökar möjligheten att förankra rovdjursförvaltningen.
Det här rapporterar Sveriges Radio P4 Västmanland.

0 kommentarer

AKTUELLT

Uppdaterad: Rialavarg påskjuten

Riala (JJ) Vid lunchtid idag avlossades skott mot den varg som det bedrivs skyddsjakt på i Rialaområdet norr om Stockholm. Eftersök har genomförts och vargen träffades inte.

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser